* Mijn moeder kan niet meer zelf haar financiën kan verzorgen. Wat nu?
* Klopt de eigen bijdrage aan het CAK wel, wordt er niet te veel betaald?
* Heb ik recht op toeslagen? Hoe moet ik toeslag aanvragen?
* Ik kan mijn rekeningen niet meer betalen, wat moet ik nu doen?

Wellicht herkent u de hulpvragen die door uw cliënten of hun naasten aan u of uw organisatie worden gesteld. 


U biedt professionele zorg aan mensen en helpt hen bij het oplossen of omgaan met problemen in hun dagelijks leven dan wel gezondheid. Steeds vaker behoren financiële (hulp)vragen ook tot de dagelijkse praktijk. Vanuit de zorginstellingen is er niet altijd iemand beschikbaar dan wel geschikt om een cliënt met financiële zorgen te helpen. Dat is zeer spijtig, aangezien mensen met financiële problemen hier vaak (ernsitge) hinder van kunnen ondervinden binnen hun herstel of het binnen het dagelijkse leven.  

Wellicht kan VH Budget Advies u of uw cliënten een helpende hand bieden.

Wat kan VH Budget Advies voor u dan wel uw cliënten betekenen?
Uiteraard is dit geheel afhankelijk van u wensen dan wel de financiële hulpvragen van uw cliënten. Om een beeld te geven van de mogelijkheden, hieronder enkele voorbeelden:

1. Gratis workschop begeleiding bij financiële zorgen:
Wij kunnen u geheel vrijblijvend en kosteloos een "workshop begeleiding bij financiële zorgen" aanbieden, welke wij op een ochtend, middag of avond kunnen organiseren voor uw organisatie en/of uw cliënten en/of beoogde hulpverleners waarin deze thematiek wordt behandeld.

Tijdens deze interactieve sessie behandelen we op zeer toegankelijke wijze wat de ins- en outs zijn van de typen hulpverlening bij financiële zorgen. Samen met de deelnemers definiëren we de hulpvragen en probleemstellingen. We lichten de verschillen tussen de typen hulpverlening toe, en we geven aan waar de hulpverlener allemaal rekening moet mee houden. Bij de uitleg van de verschillende onderdelen maken we gebruik van voorbeelden uit onze eigen praktijk, en we verwerken uiteraard de input vanuit de zaal. Het doel van de workshop is dat de mensen na afloop in staat zijn de weloverwogen keuze te maken of en welke begeleiding het beste past bij hun financiële zorgvraag.

2. Inloopspreekuur:
Een financieel inloopspreekuur binnen uw organisatie, waarbij uw cliënten kunnen binnen lopen met financiële vragen.

3.  Beschermingsbewind:
Meer informatie vind u HIER.

Uiteraard zijn andere ideeën/wensen altijd bespreekbaar. 

Tarieven:
De workshop is gratis. Afhankelijk van uw wensen, zal er altijd een op maat gemaakt voorstel bij u neergelegd worden. Een kennismakingsgesprek binnen uw organisatie is altijd kosteloos. Ook aan een eventuele offerte die hier uit voort komt, zijn geen kosten verbonden.

Interesse?
Neem geheel vrijblijvend contact met ons op om de eventuele mogelijkheden binnen uw bedrijf en voor uw medewerkers te bespreken.